måndag 16 juni 2014

Vårt utgångsläge

Så vem är jag då? Jo, jag är född på 70-talet och har fru (född på 70-talet) samt en dotter i skolåldern. Vi bor i villa i en förort till Stockholm. Jag arbetar inom IT-branschen i en företagsledande befattning. Tidigare har jag även startat och drivit ett IT-företag som såldes under sent 2000-tal. Även min kära fru har ett spännande jobb.

Vi har det bra ekonomiskt och trivs dessutom utmärkt i varandras sällskap. Vi har idag investeringar för en skapligt stor slant som vi har byggt upp under många år. Tilläggas kan också att vi inte är beredda att leva allt för snålt. Statusprylar och extravagans är verkligen inte något vi söker, men däremot vill vi gärna ha en viss komfort och att kunna resa och uppleva nya kulturer är något vi har valt att prioritera och även lägga en hel del pengar på.

På min fritid tycker jag om att umgås med familj och vänner. Resa och laga mat tillsammans är också något som jag tycker förgyller tillvaron. Tyvärr tycker både jag och min fru att vi har alldeles för lite tid till detta som situationen är nu. Jag skulle nog påstå att vi trampar allt vad vi orkar i det så välkända ekorrhjulet, ett hjul som kostar otroliga mängder energi.
Vår vardag ser väl ut som för så många andra. Upp på morgonen och göra i ordning sig själv och se till så att dottern har väskan packad, får frukost, klär på sig, borstar tänderna osv. Stress, stress och stress. Iväg till skolan, vidare till jobbet, jobba, åka hem så man hinner hämta i tid, skjutsa dottern till olika aktiviteter, laga mat, stoppa in en tvätt, plocka undan, kolla av mailen osv. Puuh, inte konstigt att energin tar slut.

Missförstå mig dock inte, jag förstår att jag och min familj är privilegierade även om ingen har fixat det här åt oss, vi har inte fötts med någon silversked i mun, vi har inte ärvt en massa pengar utan vi har faktiskt av egen kraft tagit oss till den situation vi har idag. Jobbet vi har idag är kul och många gånger till och med inspirerande. Problemet är dock att jobbet slukar för mycket tid och energi. Jag skulle vilja ha mer tid över även för annat, t ex att umgås med min underbara familj, att realisera projekt jag brinner för och att få tid för att bara vara. Vi vill därför till varje pris ändra på den här situationen och säkerställa att vi har möjlighet att styra över vår egen tid fullt ut. 

Så vi har bestämt oss, vi tänker nå vår dröm! Vi ska inom några år ha en tillräckligt stor pengamaskin för att kunna leva väl på de passiva inkomster som maskinen genererar och därmed äga vår tid. Vi tänker vistas hela eller delar av vår tid i ett land med ett varmare klimat. Häng med på vår resa mot ekonomisk frihet, mot ett liv där vi står på sidan om ekorrhjulet och tar till vara på det fina i livet.

6 kommentarer:

 1. Kul blogg! Ska bli både spännande och intressant att följa. Riktigt bra utgåndsläge iaf med två rejäla löner etc. Har du några tankar initialt kring hur de passiva inkomsterna på sikt skall genereras? (fastigheter, aktier el dyl?) Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Hej Per Penning, tack för besöket.
   Vi ser också fram emot resan som garanterat kommer bjuda på många överraskningar =)
   Du ska också veta att jag följer din blogg med stort intresse. Ser fram emot dina fortsatta inlägg!

   Radera
 3. Intressant att se var denna resa kan bära. Du har en ny läsare i varje fall:-) Jag har 1 miljon frågor om hur du tänker, hur mycket kapital och inkomst du förväntar dig innan du tänker slå dig fri..men jag väntar med tillförsikt på kommande inlägg!

  SvaraRadera
 4. Önskar er all lycka! Ska följa denna blogg med intresse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofokles för lyckönskningen och kul att du vill följa bloggen.

   Radera