tisdag 22 juli 2014

Inköp Mekonomen

Förra månadens inköp blev Mekonomen. Aktiekursen har sedan dess fortsatt neråt och jag köpte därför ytterligare ett gäng.


Kursen har fortsatt ned utan några egentliga nyheter, i varje fall inga som jag känner till. Precis som tidigare anser jag att Mekonomen är ett kvalitetsbolag med en hyfsad god direktavkastning. Mitt antagande är också att vi framöver kommer få se en bättre lönsamhet i takt med att Mekonomen får ordning på den danska verksamheten. Nästa rapporttillfälle är den 28:e augusti.

Uppdatering: Delårsrapporten januari - juni 2014 är tidigarelagd till den 21:e augusti istället.

2 kommentarer:

  1. Jag har också passat på att öka i Mekonomen. Bolaget är förhållandevis impopulärt och risken för kortsiktig volatilitet är betydande, samtidigt är affärsmodellen stark och marknadens kortsiktighet påfallande. Ska bli intressant att de om de fått ordning på Danmark och om MECA börjat prestera tillfredsställande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller helt och hållet med dig. Det känns som om marknadens tro på bolagets framtid inte är den största just nu. Jag gillar dock, liksom du, affärsmodellen och får de bara ordning på den danska verksamheten (i alla fall får den att sluta blöda) så börjar mycket se ganska så bra ut.

      Radera