torsdag 7 augusti 2014

Inköp Industrivärden C

Idag ökade jag på min position i Industrivärden efter att aktien har gått ner en hel del den senaste tiden.


Industrivärden tycker jag är ett riktigt kvalitetsbolag. Genom att köpa in sig i Industrivärden får du, med substansrabatt, ägande i ett antal spännande och kvalitativa bolag, t ex Handelsbanken, ICA-gruppen, SCA och Skanska. Industrivärden rapporterar nästa gång den 6:e oktober.

18 kommentarer:

 1. Får jag fråga om ditt GAV? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev ju fel i förra inlägget så det tog jag bort.
   Självklart får du fråga om mitt GAV. Efter dagens transaktion är det 117,19 kr/st.

   Radera
 2. Kul att se att även du slog till. Är ett bra långsiktigt innehav. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag verkligen att det är. Personligen ser jag gärna att en skaplig andel av min totala portfölj är just pålitliga och stabila investmentbolag typ Industrivärden och Investor.

   Radera
 3. Läste att herr Lundberg även fyllt på tar han rygg på "Vägen till Frihet" : ) . Äger inte industrivärden, än. Fru min har GAV på 93,25 kronor och det får jag alltid höra.

  SvaraRadera
 4. Hehe, ja herr Lundberg hörde av sig till mig och frågade om det var ok om han tog rygg på mig och jag sa ok då. Eller hur var det nu? =)

  Han har i vilket fall som helst tankat friskt den senaste tiden. Kolla Insiderlistan med andra ord flera hundratusentals aktier som köpts senaste veckan.

  Härligt GAV din fru har, förstår att det blir svårt att handla för dig då, men du kanske ändå borde överväga saken =)

  SvaraRadera
 5. Bra köp! Jag själv gick in på ca 130 å det var kanske en miss, men har ju planerat att fylla på regelbundet så kanske kan snitta ner mig lite. Riktigt bra bolag i portföljen på Industrivärden. Ingen börsraket direkt men trygghet och bra bas att ha i sin portfölj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Industrivärden känns ju som en aktie att äga för evigt och som med stor sannolikhet kommer ge god avkastning över tid. Som bas i portföljen är den som du skriver utmärkt. Nu hoppas jag på fortsatta nedgångar så fler köplägen dyker upp =)

   Radera
 6. Funderar på att slå till. Många tycks fortfarande anse att den är för högt värderad (för att köpa), men nånstans måste jag ju börja. Förvisso kan jag vänta länge, men tror ändå på en rekyl och att en större, mer generell nedgång, inte kommer förrän "the stödköp" mm. kommer till kraft om ca 7 månader..

  Skillnad på industri C och A?
  Vilken skall jag köpa in mig i?

  Har ä'ven sneglat på Investor. vad tror ni om den? Också en aktie men vill ha (länge).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går ju alltid att tvista om läget är rätt för köp eller inte. Enligt min bevakningslista är Industrivärden dock köpvärd vid kurser från 125 kr och neråt. Till nuvarande kursnivå (121,5 kr) får du drygt 4,5 % direktavkastning.

   Skillnaden mellan A & C är endast kring rösträtt (A ger fler röster än C, ofta en faktor 10) och som småsparare alltså inget att bry sig om. Själv köper jag alltid den aktie som är billigast.

   Investor är ett trevligt investmentbolag som jag har i portföljen, men värderingen i nuläget är, iaf enligt mig, för hög. Mitt takpris ligger på c:a 190 kr. Vid dessa nivåer kan jag tänka mig att öka på min position.

   Radera
 7. Hej!

  Tack för en trevlig blogg :)

  Vad rekommenderar du/ni för nätmäklaren?
  Har funderat på Avanza, Avanza Mini och Nordnet.
  Hur ska man tänka?

  Tack på förhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack anonym.
   Svårt att rekommendera någon speciell tycker jag. Det beror mycket på hur du tänker investera. Många transaktioner per månad eller få? Vilka marknader är du intresserad av, t ex Norden, USA andra? Dessutom tror jag inte att du kan spara i t ex ISP om Avanza mini (inte 100 % säker dock, men tror det är så). När du har svar på den typen av frågor blir det nog enklare att hitta ett alternativ som passar dig.

   Radera
  2. Tack för svaret!
   Tanken är nog att börja med fonder. Och då köp en gång per månad.
   Därefter aktier, kanske 1-2 gånger per månad. Vill köpa för en större summa varje gång. Men om börsen går ner blir det fler transaktioner till en början.
   Lutar åt köp endast i Sverige.
   Dock intresserad av Avanza Zero och NN superfonder för att enkelt komma in på Norden

   ISK eller vanlig depå?

   Radera
  3. Om du tänker dig att spara långsiktigt i aktier är nog det bästa att välja ISK skulle jag säga. Depå kan dock vara bra om du tänker ägna dig åt handel i förhoppningsbolag eftersom du får kvitta vinster och förluster i en depå men inte ISK. Vad gäller fonder skulle jag lägga dem i en ISK också. Dock inte ev räntefonder, de är bättre att lägga på annat ställe pga skattetekniska skäl.

   Kolla även detta inlägg http://www.nordnetbloggen.se/investeringssparkonto/24/01/2014/

   Radera
  4. Varför ska man inte ha räntefonder i ISK?

   Radera
  5. Först och främst så ursäktar jag mitt sena svar.

   Jag föredrar att inte ha räntefond i ISK eftersom ISK är skattemässigt fördelaktigt ju högre avkastningen är. Med tanke på nuvarande ränteläge och därmed den förväntade avkastningen i en räntefond så tror jag därför att det lönar sig att istället lägga den i en fond utanför.

   I en ISK betalar man ju ingen skatt på faktiska vinster eller utdelningar utan i stället betalar man varje år en avkastningsskatt på ISK-kapitalet som uppgår till 30 procent av nivån på statslåneräntan (alltså oavsett hur utvecklingen på kontots tillgångar varit). T ex 2013 så behövdes en avkastning om c:a 1,5 % på ISK. Med nu förväntad avkastning i en räntefond (som är relativt låg) finns alltså risken att du inte vinner något på att ha räntefonden i en ISK. Med tanke på detta väljer jag därför att lägga räntefonden utanför.

   Radera
 8. Haha, kul att jag också köpte den 7e augusti, på 123.50kr :). Bra och intressant blogg du har. Vi verkar tänka ganska lika. Jag lägger till bloggen i min länklista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe gjorde du det. Ja det var ju svårt att låta bli när den började röra sig söderut =) Tack för din kommentar om bloggen och jag håller med om att vi verkar tänka ganska lika. Vad gäller mig så följer jag redan din blogg och har gjort så en tid, gillar den! Med anledning av detta så finns du redan med i min länklista.

   Radera