tisdag 14 oktober 2014

Inför rapport Castellum

Nu inleds rapportsäsongen på allvar och kommande 2-3 veckor blir det många intressanta bolagsrapporter att ta del av. Imorgon, den 15:e oktober, rapporter mitt innehav Castellum.


Vad gäller Q3-rapporten så förväntar jag mig inga överraskningar utan tror på en stabil rapport där hyresintäkter och förvaltningsresultat förbättrats något jämfört med föregående år. Läs gärna SIX News intervju med bolagets VD Henrik Saxborn och ekonomichef Ulrika Danielsson som gjordes efter Q2-rapporten (i juli). I intervjun redogör de för utsikterna på helåret. Intressant läsning för den Castellum intresserade.

Så vad kan vi då förvänta oss av Q3? Som sagt, min bedömning är att vi får se en stabil rapport. För Q3 - 2013 redovisades följande:
 • Hyresintäkter: 809 Mkr
 • Förvaltningsresultat: 381 Mkr
 • Förvaltningsresultat per aktie: 2,32
För Q3 - 2014 förväntar jag mig följande:
 • Hyresintäkter: 835 - 845 Mkr
 • Förvaltningsresultat: 405 - 410 Mkr
 • Förvaltningsresultat per aktie: 2,46 - 2,5 kr/aktie
Imorgon (omkring kl 13 har jag hört) får vi se om jag var ute och cyklade eller inte =)

Hur ser dina förväntningar på Castellum ut?

4 kommentarer:

 1. Är spänd:)

  Har du tittat på Volvo? Kan en positiv trend skönjas? Köpvärd? Fin utdelning och börjar de leverera är avkastningen mycket fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte detaljstuderat Volvo, men på lite sikt finns potential. Om en positiv trend syns ännu vet i tusan. Såg idag en nyhet om att de förlorat marknadsandelar i Q3 på den amerikanska marknaden (enligt Ward´s). Dessutom delar de ju faktiskt ut mer per aktie för tillfället än vad vinsten per aktie är, sånt gillar jag inte. För tillfället kommer jag inte att köpa några aktier i Volvo utan nöjer mig med att exponeras mot dem genom Industrivärden.

   Radera
 2. Hej,

  hur ser du på försäljningen av en stor del av Castellums delmarknad i östra Götaland till Hemfosa? Mycket kassa har frigjorts som kan investeras i ex. Stockholm eller Göteborg alternativt delas ut. Läs mer på min nya analys av Castellum på Näringslivsnörden:
  Ny analys av Castellum

  /Näringslivsnörden
  -som gillar "Vägen till Frihet"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förtroende för ledningen och vet att de nu siktar på att växla fastigheter med lägre tillväxt till fastigheter i regioner med högre tillväxt. Med andra ord tror jag att försäljningen var rätt.

   Radera