fredag 10 oktober 2014

Inköp Castellum och Industrivärden C

Nu har börsen gått ner flera dagar i rad vilket för egen del känns positivt. Äntligen börjar det dyka upp köptillfällen! En del av de bolag jag är intresserad av behöver dock fortsätta sin vandring söderut en bit till för att köpläge ska infinna sig. Kanske kommer vi dit, kanske inte? 

Efter dagens fortsatta nedgång passade jag på att utöka två av mina innehav. Jag köpte ett gäng aktier i Castellum samt att jag även köpte aktier i Industrivärden. Eftersom jag har mycket torrt krut kvar hoppas jag på fortsatta nedgångar, vi får väl se hur det blir med den saken.


Som bekant sålde jag i princip av alla mina aktiefonder för några dagar sedan för att istället placera dem till lägre risk i väntan på köptillfällen. Genom att göra så kunde jag säkra upp relativt stora vinster och så här långt kan jag konstatera att det beslutet inte var helt fel.


13 kommentarer:

 1. Ett köp helt i min smak! :)
  Önskar bara att jag hade samma summa att putta in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du tycker det Didrik, du köpte ju exakt samma för någon dag sedan =)

   Radera
 2. Två stycken finnare på lång sikt, jag är övertygad.
  Castellum är mitt största innehav och i min värld den bästa aktien på stockholmsbörsen. I min långsiktiga utdelningsvärld. =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi två, jag är också övertygad om att dessa båda bolag långsiktigt är riktigt bra aktier att äga. Redan nu ger de dessutom en helt ok direktavkastning.

   Radera
 3. En fråga från en nybörjare inom aktier.. Vad ska jag köpa Aktierna från för konto ? Aktie/fond konto avanza , ISK eller kapitalförsäkringskonto ? Min aktiva tid är ca 15-20 år för köp/sälj av aktier. Ska månadsinsätta ca 4000 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett ISK skulle jag vilja säga låter som det bästa alternativet i ditt fall. Observera dock att du i ett ISK inte kan göra förlustavdrag, men det låter på dig som du tänker köpa långsiktiga innehav du vill behålla länge och då spelar ju det mindre roll.

   En stor fördel med ett ISK är att man inte betalar skatt på faktiska vinster eller utdelningar utan i stället betalar man varje år en avkastningsskatt på ISK-kapitalet som uppgår till 30 procent av nivån på statslåneräntan. I nuläget tror jag det krävs en avkastning kring 2,1 % för att ISK ska vara ett bättre alternativ än en depå.

   Slutligen, tänker du sätta av 4 000 kr/månad för köp av aktier skulle jag rekommendera dig att först spara på sparkonto alt räntefond (utanför ISK så du slipper skatta på kontanterna) i två eller kanske ännu bättre tre månader så du får ett större belopp att handla för per gång. Genom att göra så får du lägre köpkostnader (courtage).

   Radera
  2. Tack för tipset ...

   Radera
 4. Industrivärden har gått knackigt den sensate tiden. förvisso kom Volvo ut med sitt tråkiga besked förra veckan, men jag kan inte se detta som anlendingen till den nu nedåtgående kursen. Är det bara en "vanlig" kursrörelse eller har jag missat en nyhet?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar på en vanlig kursrörelse. Inte heller jag känner till någon nyhet av negativ karaktär.

   Radera
 5. Tack för ditt svar! Även jag håler med och jag la även ut frågan på twitter med samma svarresultat.

  Mvh

  SvaraRadera