torsdag 16 oktober 2014

Inköp Handelsbanken

Börsen fortsätter ner och igår föll OMXS30 med hela 2,9 %. Det börjar nu på allvar dyka upp köplägen i flera riktigt fina bolag som t ex Industrivärden, Castellum, Handelsbanken och Mekonomen.

Igår kröp äntligen Handelsbanken under 300 kronor och då kunde jag inte låta bli att ta en position. Handelsbanken är ett nytt innehav i portföljen och min förhoppning är att kunna bygga på min position vad det lider.

  
Om börsen fortsätter ner ett tag till (vilket jag hoppas på) kommer jag fortsätta att handla relativt frekvent. Efter försäljningen av merparten av mina aktiefonder tidigare i oktober är jag rejält likvid vilket i nuläget så klart är trevligt, men samtidigt innebär gott om likvider också att man lätt köper för ofta och kanske för fort. Jag menar, vem vet hur mycket mer börsen skulle kunna gå ner? Sannolikt ganska mycket till tänker jag. Samtidigt, när det lyser grönt i bevakningslistan samtidigt som man har gott om likvider, ja då är det otroligt svårt att inte handla. Svår balansgång det här.

Hur tänker du? Inväntar du fortsatta nedgångar eller har du börjat handla? Hur ser din strategi ut?

6 kommentarer:

 1. Direktavkastningen är helt ok på denna nivå men jag tycker att aktien är för dyr fortfarande. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt köptak är 300 kr, så visst, det var inget fynd. Ville dock ta en mindre position i detta kvalitetsbolag och hoppas få möjlighet att köpa mer till ännu lägre kurser framöver. Vad är du villig att betala Per?

   Radera
 2. Som jag skrev i ett inlägg igår så är jag tvungen att vänta till den 25:e innan jag kan köpa. Men det känns okej. Fortsätter det ner så gör det det och då köper jag den 25:e och annars har jag inga problem med att vänta. Men förstår er som passade på igår. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blir köp för mig också vid löning i vanlig ordning, men eftersom jag har mycket likvider nu och börsen faller är det svårt att låta bli att köpa. Det gäller dock att sprida ut köpen något så när.

   Radera
 3. Trevlig blogg, kikar in fler ggr framöver :) Min plan är ett köp/månad enligt egen bevakningslista (som många andra). Men kan göra 1-2 undantag under året om jag ser att kursen är oemotståndlig i t ex HM eller Alfa, vilket den ju dock sällan är.
  /Frösöfrasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, jag ser också fram emot en oemotståndlig kurs i H&M, men tyvärr är den sällan det =)

   Radera