måndag 10 november 2014

Utdelning Akelius

Idag kom utdelningen in från Akelius Pref.

Nästa utdelning bör landa på mitt konto i början av februari och då handlar det om MQ. MQ kommer med stor sannolikhet att höja utdelningen rejält. Förra året var utdelningen 0,39 kr/aktie och i år föreslås en utdelning om hela 1,36 kr/aktie, trevligt!

9 kommentarer:

 1. Har du innehaven i en vanlig depå eller ISK?

  SvaraRadera
 2. Blandat, viss del i depå och resten i ett ISK. Merparten finns dock på ISK.

  SvaraRadera
 3. Fråga om helt annat; Nya amorteringskraven. Hur tror du det slår mot Castellum och andra fastighetsbolag?

  SvaraRadera
 4. Har inte hunnit sätta mig in frågan så värst mycket ärligt talat. Däremot gäller ju amorteringskraven för bolån tagna av privatpersoner om jag nu inte missförstått saken totalt. Förslaget har väl kommit till för att dämpa prisstegringen på bostäder och för att minska skuldsättningen hos det svenska folket.

  Pratar vi Castellum borde dock förslaget spela väldigt liten roll eftersom de främst har kommersiella lokaler och därmed inga privatpersoner som hyresgäster.

  Fastighets- och byggbolag som producerar bostadsrätter eller villor däremot skulle väl kunna påverkas eftersom det möjligtvis (men inte säkert) blir svårare att få rätt betalt. Mängden potentiella köpare bör ju också minska?

  För fastighetsbolag som hyr ut lägenheter där priser på bostäder är dyrt (storstäderna främst) bör ju inte heller påverkas eftersom inga bolån då tas. Möjligen (men inte heller det säkert) kanske intresset för att hyra sitt boende ökar? Vakansgraden på hyresrätter i storstäderna är ju dock redan låga eller snarare obefintliga så egentligen gör det väl ingen skillnad.

  SvaraRadera
 5. Tack för ditt svar!
  Jag resonerar detsamma. Läste på forumet på Avanza idag om att företaget förhandlar om en ny fastighetsaffär för 2mdkr.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det handlar alltså om att Castellum ev säljer fastigheter till Hemfosa. Detta är en följd av Castellums fokus på att växla fastigheter med lägre tillväxt till fastigheter i regioner som växer snabbare vilket gick att läsa om i mitt inlägg http://vagentill-frihet.blogspot.se/2014/10/rapport-q3-2014-castellum.html.

   För lite mer information om den eventuella affären, se
   http://www.fastighetsvarlden.se/notiser/castellum-nara-salja-2-miljarder-till-hemfosa/

   Radera
 6. Försöker hitta fakta om när man senast måste äga Akelius pref. för att få ta del av utdelning 10/2-15. Hittar ingen avstämningsdag. Letar men hittar ingen tydlig text om avstämningsdag då man måste äga aktien.
  Kan någon vänlig själ hjälpa mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt Avanza handlas den utan utdelning 2015-02-04.

   /Vägen till Frihet från ett soligt och varmt Thailand :)

   Radera