onsdag 7 januari 2015

Utdelning Klövern Pref

Idag kom årets första utdelning in på kontot från innehavet Klövern Pref.


Nästa utdelning jag erhåller väntas i februari då det inkommer utdelning från både MQ (förväntad utbetalning 5/2) och Akelius Pref (förväntad utbetalning 10/2).

2 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg, följer dig flitigt!

  Jag är i nuläget i prinicp fullinvesterad i aktier och är intresserad av att skifta en del kapital till någon säkrare placeringar som klarar av ett turbulent 2015 och en eventuell framtida nedgång på ett bättre sätt.

  Vad skulle du rekommendera? Jag har redan en del kapital i Akelius och Hemfosa preffar. Funderar på att ta in SPFF. Finns det annat du skulle rekommendera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och kul att du gillar bloggen!

   Ja det är en mycket bra fråga, men dessvärre har jag nog inget fantastisk svar är jag rädd. Jag sitter själv och klurar på vad jag bäst gör med mina likvider. Som läsare av bloggen känner du kanske till att jag är c:a 43 % likvid i nuläget. Dessa likvider har jag fördelat på sparkonto (inte speciellt mycket ränta), räntefond (i nuläget en ganska dålig investering), i fonden SHB Multiasset L (helt ok placering än så länge) samt hedgefonden Atlant Stability (har inte varit fantastisk so far).

   Personligen funderar jag på att lägga lite mer i SHB Multiasset L som känns klart säkrare än en ren aktiefond, men samtidigt gör det möjligt att få en ok avkastning. Som namnet antyder kombinerar fonden olika tillgångsslag, i det här fallet räntor, aktier, hedgefonder samt råvaror. Vid en börsnedgång bör fonden klara sig bättre än rena aktiefonder, men helt säker kan man ju aldrig vara.

   Radera