lördag 28 februari 2015

Köpt Klövern Pref och stort kontrakt till Aibel

I dagarna köpte jag ytterligare ett gäng Klövern preferensaktier för pengar jag fått från försäljningen av Fred Olsen Energy och Bonheur.


Jag valde att köpa Klövern pref eftersom den ger en fin direktavkastning och i nuvarande lågräntemiljö är alternativen begränsade. På min aktiebevakningslista har jag för tillfället inget som jag anser är köpvärt och att dumpa ytterligare pengar på ett konto eller i en räntefond gör ju ingen glad då räntan är låg. Klövern pref ger ut 5 kronor/aktie och kvartal i utdelning och utbetalas i månaderna januari, april, juli och oktober.

För oss Ratosägare kom i dagarna den glädjande nyheten om att Aibel vunnit ett stort kontrakt avseende Johan Sverdrup-fältet. Värdet på kontraktet beräknas bli omkring 8 miljarder NOK. Som jag skrev om i inlägget Rapport Q4 och helår 2015 - Ratos, var det ju inte okänt att Aibel var toppkandidaten, men nu fick vi det alltså bekräftat. Leverans ska ske till Statoil Q2 - 2018.


Förlorare på beskedet var Kvaerner som enligt källor blev tvåa. Aktien gick ner över 9 % på detta besked och nu säger bolaget att de kommer att genomföra ytterligare besparingsåtgärder. Jag har ju en mindre andel Kvaerneraktier i portföljen så ur den aspekten var beskedet naturligtvis inte positivt.

2 kommentarer:

  1. Hej, som nybörjare är jag nyfiken på varför du valde klövern framför akelius pref? Samma direkavkastning men akelius handlas till lägre kurs jämjört inlösen.

    SvaraRadera
  2. Enda anledningen till att jag valde Klövern Pref framför Akelius var att jag inte ville att Akelius skulle utgöra en för stor andel av portföljen. Riskspridning helt enkelt.

    SvaraRadera