måndag 2 mars 2015

Brittiska Vue Entertainment lägger bud på Nordic Cinema Group

Idag kom nyheten att det brittiska bolaget Vue Entertainment förbereder ett bud på Nordic Cinema Group.


Ratos är huvudägare i Nordic Cinema Group med 58 % och resten ägs av Bonnier. Budet förväntas ligga i inom intervallet £350m and £400m vilket innebär ungefär 4,5 - 5,1 miljarder kronor. Nu är inget klart ännu, men skulle detta stämma ser det riktigt smakfullt ut och Ratos kommer få mycket bra betalt.

På marknaden togs uppenbarligen budryktet med ro. B-aktien backade till och med något under dagen trots, enligt mitt tycke, en mycket positiv nyhet. Kolla gärna in Affärsvärldens Börslunch där detta diskuteras.

Ratos har valt att inte lämna några kommentarer, vilket knappast är oväntat. Vi lär nog inte få veta speciellt mycket om detta innan en eventuell affär är mer eller mindre klar.

5 kommentarer:

 1. Trevligt, jag är lite sugen på Ratos så treligt med goda nyheter utan börsuppgång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kändes som om den här fina nyheten passerade utan speciellt mycket uppmärksamhet.

   Radera
 2. Som Ratos-ägare är man härdad och van vid att aktien backar vid positiva nyheter. Så när jag efter dagens nyhet tittade på kurserna kände jag mig åter lugn och trygg med att kunna konstatera att allt är som det ska. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe så sant, men om Ratos fortsätter på inslagen väg kommer nog marknaden till slut att ge med sig.

   Radera
  2. Håller med. :) Har väl lite bråttom och den har ändå ökat 22% på tre månader i skrivande stund. Det är kul att det pratas om aktien igen och att nyheterna är positiva i stort.

   Radera