lördag 21 mars 2015

Mekonomens VD Håkan Lundstedt avgår

Den 17:e mars meddelade Mekonomen att VD Håkan Lundstedt efter 8 år lämnar bolaget för att istället bli VD i Synsam.


Till Nyhetsbyrån Direkt säger Håkan att "Det har varit en fantastisk resa jag gjort med Mekonomen. Vi har förändrat en bransch och gått från att vara uppstickare och utmanare till att bli den alla vill slå". Han säger också att tajmingen är helt rätt och att "Mekonomen går bra, är väl positionerat och ökar marknadsandelarna. Det känns rätt att kliva av när bolaget står starkt,"

Håkan lyfter fram att den största bedriften varit framgångarna med varumärkesbyggandet och att den jobbigaste biten varit motgångarna i Danmark. Det låter fullt rimligt i mina öron för Mekonomen har utan tvekan gjort en fantastisk resa under Håkan Lundstedts ledning, men Danmark fick han aldrig ordning på. Som jag skrev i inlägget Mekonomen tar krafttag i Danmark i december så valde Mekonomen till slut att agera. Samtliga 28 butiker och även regionlagret samt huvudkontoret i Danmark lades ned, men personligen tycker jag att detta borde ha gjorts mycket tidigare. Det är ju dock lätt för mig att säga.

Mekonomen meddelar att Håkan blir kvar som VD under uppsägningstiden vilken är 6 månader. Processen för att hitta en ny VD inleds omedelbart och leds av Mekonomens styrelseordförande Fredrik Persson.

Som aktieägare i Mekonomen ser jag nu fram emot att få veta vem den nya VD:n blir. Håkan lämnar utan tvekan över ett välskött bolag till sin efterträdare och bolaget står väl rustat för fortsatt expansion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar