lördag 30 januari 2016

Utdelningar januari och fyllt på i Nordea

Nu är januari snart slut och alla månadens utdelningar har inkommit på kontot.


Utdelningar inkom från:
 1. Klövern Pref (7/1)
 2. Global X SPFF (11/1)
 3. Realty Income (18/1)
 4. Bank of Nova Scotia (28/1)
Februari månad bör ge mig utdelningar från MQ (4/2), Akelius Pref (10/2), SPFF (11/2) och Realty Income (18/2).


Jag har också passat på att fylla på ytterligare en gång i Nordea när jag tyckte att kursen hade gått ner lite väl mycket.

4 kommentarer:

 1. Kul att se din snöboll =)

  Personligen blev den en utdelning från BNS på 510 kr. Även jag har, likt du, ökat i detta bolag vilket torde ge nästa utdelning en högre summa (förutsatt CAD/SEK). Kunde ej hålla mig och slog till kring 52 CAD.

  Nordea tittar jag på, men har faktiskt köpt 215 st Investor A under de senaste två veckorna. 3,5 % i DA kändes "tillräckligt" bra för mig att ta en position. OM +10 år får vi se om jag valde rätt.

  Nordea känns som ett bra bolag att öka i, men jag kommer först avvakta och se övriga bankers rapporter. Om de håller liknande klass är Nordea klart aptitligas just nu och då de är riktigt stora i EU tror jag att den numera defensiva hållningen börjar för ett gynnsamt långsiktigt ägande.

  Har du tittat mer på Maersk? Nu när oljan tycks stiga (tillfälligt?) stiger även deras kurs...

  Vill även tacka för din sammanfattning/reflektioner kring Teliarapporten. I mångt och mycket håller jag med dig på alla punkter och kommer låta mitt innehav ligga. Ger mig 1800kr detta år och 1200kr nästa år. Detta för en "försumbar" insats. För dumt att INTE behålla i flera flera år:)

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofokles och kul att du gillade inlägget om Telia! Din snöboll verkar också rulla på fint.

   BNS tror jag långsiktigt kommer bli en bra investering. Har ju inte heller kunnat hålla mig ifrån att köpa som bekant =)

   Investor är ett mycket fint bolag och jag skulle verkligen vilja fylla på. Lite hög kurs för min smak ännu även om jag är sugen. Hoppas dock det dyker upp tillfällen framöver, då ska jag tveklöst fylla på. Investor är en fantastisk bas i vilken portfölj som helst.

   Nordea är också en aktie jag tror på långsiktigt. Riktigt stor och väldiversifierad bank med mycket kvalitéer.

   Nix, ej hunnit kolla Maersk tyvärr.

   Ha en fin söndag!

   Radera
 2. Jag funderar också på att öka i Nordea nu när den kommit ner ordentligt. Är lite osäker dock på hur bankaktierna kommer agera när de nya kapitaltäckningskraven kliver in. hur ser du på de?

  Du som äger BNS så kan jag ju rekommendera Motley Fool som pratade om just de kanadensiska bankerna förra veckan och varför de går dåligt! Intressant! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De svenska bankerna är relativt starka jämfört med många andra banker i Europa. Nordea kan, på pappret, se svagare ut än flera av sina svenska branschkollegor, men man bör då inte glömma bort att banken är otroligt mycket större än sina svenska motsvarigheter och dessutom mer väldiversifierade. Detta gemensamt vill jag påstå minskar sårbarheten.

   Kommer nya EU-direktiv kommer säkerligen bankerna att påverkas till viss del. Det skulle kunna bli tal om något lägre utdelningar under en period t ex, men på lång sikt tror jag ändå att det kommer vara en fin investering. Dessutom pratar vi EU-direktiv och de ska därmed gälla för alla banker inom regionen. Återigen, de svenska bankerna är i det sammanhanget starka och bör därmed påverkas mindre än sina motsvarigheter ute i Europa.

   Tack för tips om artikel på Motley Fool (som jag för övrigt läser regelbundet, grym site!).

   Radera