lördag 13 februari 2016

Fyllt på i Investor

Äntligen kom Investor ner till intressanta nivåer. Det var väldigt länge sedan det hände senast. Den 11:e februari, när A-aktien dök en hel del, passade jag på att köpa ett gäng aktier som ger mig en direktavkastning kring 4% vilket känns helt ok.


Investor tycker jag är ett riktigt fint bolag. Lite som en indexfond med en riktigt låg förvaltningskostnad. Innehaven i Investor är överlag fina bolag och bland annat hittar du där noterade bolag såsom Atlas Copco, SEB och ABB, men också onoterade bolag såsom Mölnlycke och Aleris.

Fortsätter Investor sina resa söderut kommer jag med stor sannolikhet att fylla på ytterligare. Jag skulle gärna se att Investor blev en grund i portföljen med en andel kring c:a 10% (idag 5%). Det blir till att sprida ut köpen och slå till när (och om) läge dyker upp.

Just nu är börsen minst sagt skakig och att vi är i en bear trend råder det inget tvivel om. Äntligen säger jag, nu hoppas jag bara att det fortsätter så här ett tag till så jag kan fortsätta att fylla på portföljen med fina kvalitetsbolag.

Har du gjort några aktieaffärer här på sistone? Vad köper du?

10 kommentarer:

 1. Självklart har jag gjort ngt affärer:) Likt dig har jag gjort flera inköp av Investor men även tagit in en liten post i Atea (med syftet att successivt öka). Senaste rapporten var riktigt fin och jag är fascinerad över hur bolaget tycks "segla" under alla andras siktlinje. Kolla på kassaflödet! Imponerande!

  Håller på att analyserar Astra Zeneca men det är som att försöka lösa den gordiska knuten....;)

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man. Atea har jag inte kollat, får kanske göra det vid tillfälle. Astra kan jag tänka mig är riktigt svåranalyserat.

   Radera
 2. Likt dig fyller jag på med Investor aktier och även en del industrivärden. Kvalitativa bolag som nu blivit billigare. :) Hoppas dock att det kan bli ännu billigare vilket skulle kunna ge riktigt fina ingångslägen för framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hoppas vi definitivt på. Gången innan den här köpte jag Investor till c:a kursen 175 kr, ångrar naturligtvis att jag inte köpte mer då =)

   Radera
 3. Snygg tajming!

  Det är du och vd Johan Forssell som shoppar - http://www.di.se/artiklar/2016/2/10/vdn-som-prickar-ratt-nar-borsen-rasar/

  Om jag inte vore pank så skulle jag själv köpa på mig Investor på de här nivåerna...

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja ibland har man tur, men det känns ju inte osannolikt att vi får se nivåer lägre än så under 2016.

   Det lär komma fler tillfällen, då har du säkert lite stålar att trycka in gissar jag på =)

   Radera
 4. Ja nu när det är rea på börsen finns det allt ett och annat man är sugen på att lägga i portföljen:) Tack för en bra blogg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pengaregn!

   Jo nog börjar vi se klart intressantare nivåer nu än vad som var fallet för bara några månader sedan. Nu verkar det dock studsa upp lite igen, men det kan nog bli rejält volatilt ett tag framöver gissar jag på.

   Radera
 5. Hej!
  Kommenterade ditt inlägg om Investor den 13 feb.
  Postade om och om igen inget hände. Jag använde Chrome.Har bytt till Maxthon som verkar fungera. Nåväl lite sent men här kommer det i alla fall.
  Ta det för vad det är idag...

  HEJ!
  Grattis till ett ännu så länge vältajmat köp, 1,40kr från lägsta nivån i denna hittillsvarande korrigering, snyggt.
  Dessutom är det ju smart att hålla sig till A-aktien. Där tjänar man ju någon tiondel % i utdelning. Själv köper jag B som är lite mer likvid. Dessutom fyllt på i investmentbolagen Industrivärden-Kinnevik och Ratos. Öresund är lite dyr men intressant runt 170 nivån :).
  Som kuriosa kan nämnas att aktien Inve-B är inne i sin 8 i topp korrigering utan någon nämnvärd upprekyl. Mätdata från 1990.
  Den största korrigeringen såg vi 2002 där aktien backade 67,1% tätt följd av 1992 där vi hade -56,7%. Hittills har vi korrigerat knappt 25%. Ett klassiskt talesätt är att anfalla och kasta sig över köpknappen när en korrigering från en Primary topp är runt 30%. Som bekant är det många som faller betydligt mer än så men så länge det går att hålla sig till ”kvalitetsaktier” är man ju lite mer säker. Åtminstone är det den allmänna uppfattningen.
  Vi är som du nämner inne i en bear trend. Huruvida denna skall bestå eller ej avgörs lite av vågdelaren i OmxS30 som härrör från botten 16 okt – 2014. Skulle vi ta ut 1246,56 blir det sannolikt än mer röda siffror. Den som litar att vi håller nivån intakt ja då har vi helt plötsligt ett annat scenario, nämligen utmärkta köptillfällen precis som då den där torsdagen i oktober 2014.
  Jag är inne och läser din sida regelbundet och jag vill tacka dig för en trevlig och mycket läsvärd blogg. Lycka till… / Christer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christer och stort tack för att du delar med dig av intressant information. Naturligtvis också väldigt roligt att du gillar bloggen!

   Jo köpet i Investor visade sig vara bra tajmat även om det var mest tur. Jag köper utifrån min bevakningslista och hade bestämt mig för att köpa Investor vid nivåer kring 250 kronor. Nu slog jag till när den var några kronor över det vilket visade sig vara en god idé, i alla fall just nu =)

   Själv är jag mycket långsiktig i mina innehav och köper därför alltid den aktie (t ex A eller B) som är billigast. Som du säger är Investor A inte lika likvid, men som riktigt långsiktig anser inte jag att det spelar så stor roll.

   Trots att vi nu fått en uppstuds är min tro att vi faktiskt är i en bear marknad. Jag tror därför att 2016 fortsatt kommer vara volatilt och att vi kommer få se en nedgång när väl utdelningarna är avskilda, dvs runt maj/juni.

   Radera