måndag 22 februari 2016

Utdelningar februari

Då är det dags att summera februari månads utdelningar. Den 17/2 kom nämligen månadens sista utdelning in på kontot.


Utdelningar inkom från:
 1. MQ (4/2)
 2. Akelius Pref (10/2)
 3. Global X SPFF (11/2)
 4. Realty Income (17/2)
Mars månad bör ge mig utdelningar från SPFF (11/3), Realty Income (18/2), Castellum (24/3) samt Nordea (30/3).

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för en mycket informativ och bra blogg. Jag undrar varför ni övervägande väljer att placera i Svenska aktier? Och inte tex i fina värdebolag i emerging markets tex?
  Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar bloggen!
   Anledningen till att vi främst placerar i svenska aktier (men faktiskt också norska, amerikanska och kanadensiska) är att det finns mer lättillgänglig information om bolagen vilket underlättar analysarbetet. Jag inser naturligtvis att det går att hitta info även om bolag utanför dessa regioner, men det känns svårare och tiden räcker inte riktigt till.

   Vad gäller spännande bolag på mer exotiska marknader har vi dock, för närvarande, några sådana i fondportföljen.

   Radera
 2. Det var allt en trelvig utdelning för en månad. Har ni era utländska aktier i KF eller ISK? Min hjärna snurrar nämligen av alla funderingar kring just detta.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut trevligt, men såväl mars, april som maj bör bli ännu trevligare =)

   Utländska aktier har vi i en KF. Svenska främst i ISK, men också i vanlig depå (de finns där eftersom ISK inte fanns när vi köpte).

   Anledningen till KF för utländska aktier är att vi då får tillbaka källskatten enklare eftersom det hanteras av, i vårt fall, Avanza. Det brukar dock ta en bra stund (vi pratar år), men förr eller senare kommer pengarna tillbaks.

   Radera
 3. Kul att se att du bloggar som du gjorde förr igen. Din blogg var den första jag spanade in när jag satte igång med min portfölj. Har växt till att i år ha utdelningar kring 20 kkr. MVH Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt jobbat Annelie!

   Med fortsatt sparande och utdelningar som återinvesteras har du snart dubblat den utdelningssumman. Tack för att du läser bloggen.

   Radera