tisdag 22 mars 2016

Fyllt på i Nordea och erhållna utdelningar

Idag fyllde jag på med några aktier i Nordea. På lite sikt tror jag att det kan bli ett bra köp rent kursmässigt och under tiden håvar jag in en fin direktavkastning.


Nu i år får jag dock ingen utdelning på detta köp eftersom aktien handlades utan utdelningsrätt den 18:e mars (utdelningsdag 30/3). Jag får dock glädjas åt att det höjer den estimerade utdelningsprognosen för 2017 med en fin slant. Nu hoppas jag på att det dyker upp några framtida köpmöjligheter för då når snart familjen VtF en årlig prognostiserad utdelning som är sexsiffrig!

Nu i mars har jag dessutom också erhållit några utdelningar. Den 11/3 fick jag in lite stålar från ETF:n SPFF och den 16/3 fick jag in ytterligare en slant från Realty Income. Nu väntar jag på utdelningar från Handelsbanken (23/3), Castellum (24/3) samt Nordea (30/3) så mars kommer definitivt att bli en trevlig utdelningsmånad. Självklart kommer alla pengar att återinvesteras.

10 kommentarer:

 1. Sannolikt ett bra köp över tiden. Själv äger jag banken sedan en tid och utdelningen lär snart trilla in. Som jag ser det en given kandidat i laguppställningen. ( 1 av 11 ).

  Er reviderade Master Plan verkar i mina öron som en vettig ide. Då är risken mindre att grisen blir en del av säcken :).

  Lycka Till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir förhoppningsvis ett bra köp över tid. Utdelningen trillar in den 30:e så snart så =)

   Vad gäller vår Master Plan så vill vi ju som sagt var inte att grisen blir en del av säcken, hehe.

   Radera
 2. Går också i tankarna att fylla på lite mer i Nordea. Vi får se hur det ser ut imorgon om det blir köp eller inte:)

  Glad Påsk!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev det något köp? Önskar dig en Glad Påsk!

   Radera
  2. Ja det blev en liten påfyllning:) Tillsammans med ökning i Castellum samt att jag plockade in Tele2 i portföljen. Hmmm kan va så att jag fyllde på med någon H&M också:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Bra inköp!

  Även jag kommer öka i denna fina bank. Dock, på tal om en annan; Swedbank. Hur går dina tankar där? Själv kan jag delvis känna som att det vore "bra" rent kursmässigt om stämman får en negativ "Klang" = lägre kurs = jag KÖPER =)

  Dock, jag vill ju att bolaget ska styras av bra och kunniga personer som jag har anförtroende för och som vet vad de gör. Just nu känns fallet Sundström inte passande i den bilden...hur reagerar/tänker du?

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att det blir ett bra köp, men över tid tror jag nog det.

   Just nu är det rätt stökigt i Swedbank helt klart. Jag ser ingen anledning till någon större oro och förhoppningsvis lugnar saker och ting ner sig här framöver. Får vi se en rejäl dipp är det högst troligt att jag fyller på.

   Radera
 4. Kommer ihåg att Lundaluppen alltid sa att Swedbank ska köpas på kris. Aktien dippade till runt 150 kr när det var turbulent för ett par veckor sedan och sedan återhämtat sig ganska väl. Synd att LL slutade blogga. Läser fortfarande gamla inlägg och mycket tänkvärt skrivet där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Swedbank är nog värd att köpa på större dippar. Som du säger, synd att LL slutade blogga för det var onekligen en mycket läsvärd blogg.

   Radera