lördag 9 april 2016

Utdelning samt köp av Nordea och SPFF

Just för tillfället är det väldigt mycket att göra samtidigt som jag har varit bortrest en del. På spar- och investeringsfronten står det dock inte still så här kommer ett litet inlägg på temat.


Först och främst erhöll vi utdelning från Klövern Pref den 5:e april. April är vår starkaste utdelningsmånad och när månaden är slut bör vi ha erhållit utdelningar från SPFF, Swedbank, Realty Income, TeliaSonera, Mekonomen, Ratos och Bank of Nova Scotia.

Jag har dessutom passat på att öka på lite i innehavet Nordea nu när det skakat en del. Det här med Panama-dokumenten känns ärligt talat lite olustigt och rent moraliskt/etiskt knappast optimalt. Jag hoppas nu att Nordea tar tag i problemet och rensar lite samtidigt som man skärper kontrollerna. I slutänden skulle det här kunna bli dyrt för banken i form av böter, men ärligt talat tror jag att det kommer blåsa över utan större konsekvenser. De som troligen får ta den största smällen är de som valt att undanhålla pengar eftersom de (minst) lär bli rejält upptaxerade. I de grövsta fallen kan det ju faktiskt också bli tal om fängelsestraff.

Slutligen har jag ökat på lite i ETF:n Global X SPFF.

Önskar alla en trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Tror också att ett köp i Nordea är bra nu. Förvisso mkt omoraliskt av banken, men sett till det fundamenta för oss aktieägare som vill köpa mer och billigt är detta ett tillfälle att utnyttja. Lång, lång och, åter, lång!

  Då jag hade hippast att OMX skulle sjunka på fredagen hade jag ej likvidet överförda. Dock är de nu på kontot och det blir att spendera på Nordea samt Indu C i veckan. Eventuellt funderar jag på Kinnevik, men är tveksam. Ngt du tittat/reflekterat över?

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo etiskt är det väl inte 100, men fundamentalt känns det som ett bra läge. Nix, har inte kollat så noggrant på Kinnevik, men det känns som ett spännande bolag tycker jag.

   Radera
 2. Tjena! Kul att se att du fortsätter med inläggen.
  Var själv inne och sneglade på Nordea nu under stormen men fortsätter efter planerad portfölj.

  Har du alla dina aktier och fonder i vanligt aktiekonto? Dvs betalar 30% skatt på utdelningar?
  Är själv lite sugen på att köra det nämligen!

  Vet inte om du minns mig men jag hade också en blogg en kort period.

  Med varma hälsningar från Bangkok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Bangkokinvest,

   Självklart minns jag dig. Hur har du det i Thailand? Hur länge har du varit där nu? Trivs du?

   Nix, jag har bara några aktier i vanlig depå pga att det då inte fanns ISK. Numer ligger merparten av portföljen i ett ISK och de utländska i en KF pga skatteskäl. Måste dock se över det här på sikt eftersom det inte är tillåtet att äga en ISK om man inte längre är skriven i landet. KF däremot ska fungera bra.

   Ha det!

   Mvh
   /Vägen till Frihet

   Radera
 3. "inte är tillåtet att äga en ISK om man inte längre är skriven i landet."
  OJ F.a det var ny info som jag tackar for!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillåtet är det, men den omvandlas till en vanlig aktiedepå vilket så klart är en stor skillnad skattemässigt. KF ska däremot funka för då är ju försäkringsbolaget ägare.

   Radera