söndag 17 april 2016

Utdelningar SPFF samt Swedbank

Det har de senaste dagarna trillat in lite nya friska kulor på kontot tack vare utdelningsportföljen.


Hittills under månaden har vi erhållit utdelningar ifrån följande innehav:
 1. Klövern Pref (5/4) 
 2. Swedbank (12/4)
 3. Global X SPFF (13/4)
I nästa vecka kommer detta trevliga pengaregna dessutom att fortsätta. Utdelning från Realty Income bör komma in på kontot på måndag (18:e) och följs därefter upp av Telia och Mekonomen den 19:e samt Ratos den 21:e. Månaden avslutas med en utdelning från Bank of Nova Scotia som jag räknar med kommer in på kontot kring den 28:e. Vad jag tänker göra med pengarna? Enkelt svar, varenda krona kommer att återinvesteras!

Trevlig söndag!

2 kommentarer:

 1. Hejsan hört lite olika angående preef aktier. Vad anser du om dem? Dem generera ju ut mycket utdelningar per år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Jag tycker att en viss andel preferensaktier i portföljen kan vara bra. Det finns ett defensivt moment i dem som jag gillar. Går räntorna upp kommer det dock att påverka prefkurserna negativt med största sannolikhet, men samtidigt är min tro att vi kommer befinna oss i en lågräntemiljö länge än även om det är troligt att räntorna här framöver börjar höjas i maklig takt.

   Vad gäller det defensiva så går även preffar ner i värde när börsen faller, men oftast inte lika mycket vilket skyddar kapitalet. Preffar ger också en fin utdelning (oftast kvartalsvis), men däremot ingen utdelningstillväxt vilket är en nackdel.

   Vad gäller preffar vill jag endast ha sådana i bolag som genererar bra kassaflöden. Min favorit är fortfarande Akelius. De betydligt mer riskabla varianterna håller jag mig borta ifrån.

   Radera