lördag 7 maj 2016

Kort kommentar om Realty Incomes Q1 rapport

Nu var det för visso ett tag sedan Realty Income kom med sin rapport (26:e april) för det första kvartalet 2016, men jag tänkte ändå kommentera den kort. Det är glädjande att se att Realty Income fortsätter sin fina utveckling där vi kan se en fortsatt tillväxt och fortsatta höjningar av utdelningen.


Per den 31:e mars 2016 består Realty Incomes portfölj av 4 615 fastigheter lokaliserade i 49 stater i USA samt även i Puerto Rico. Fastigheterna leasas ut på mycket lång tid där den återstående löptiden (vägt genomsnitt) är hela 10 år. 

Adjusted Funds From Operations (AFFO) per aktie ökade med c:a 4,5% till $0,70 jämfört med samma kvartal 2015. Realty Income upprepar också tidigare guidning och säger att estimerat AFFO förväntas landa inom intervallet $2,85 - 2,90 vilket alltså skulle innebära en tillväxt på 4,4 - 6,2%.

Utdelningen per aktie höjdes något i mars från $0,1985 till $0,199 vilket per år ger totalt $2,388. Mars månads höjning var den 85:e i ordningen och för det 74:e kvartalet i rad. För det första kvartalet har $0,588 betalats ut till aktieägarna i form av utdelningar. Det är en ökning med drygt 4,8 % jämfört med samma kvartal 2015 då $0,561 betalades ut. Med tanke på hur väl bolaget utvecklas ser jag det som mycket troligt att vi kommer få se ytterligare en höjning vid nästa kvartal (som kommer att kommuniceras ut i juni med utbetalning juli).

Realty Income har under det första kvartalet investerat $353,6 miljoner i dels 103 helt nya fastigheter, men också i befintliga fastigheter som förbättrats, utökats etc. Bolagets CEO, John P Case säger att: "We remain committed to capitalizing our business in a conservative manner and our balance sheet today is the healthiest it has been in more than 10 years. Our sector-leading cost of capital, scalability and efficiencies, as well as our ample liqudity, should continue to allow us to focus on acquring the highest qualty net-lease properties as we grow our portolio". Känns med andra ord mycket lovande för att den fina utvecklingen ska kunna fortsätta.

Tankar om Realty Income?

6 kommentarer:

 1. Tycker det är konstigt att man ska köpa Realty Income till 22 ggr förvaltningsresultatet när det dräller av svenska bolag till halva värderingen. Känns som ett typiskt fall där svenska sparare går över ån efter vatten... Men Realty Income kanske är ett substanscase... Vad ligger NAV på? Hittar inte den uppgiften vid en snabb googling. Mvh/ Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till dagens kurs skulle jag inte köpa Realty Income. Själv har jag betalt kring $44 och hamnar vi där igen kan jag tänka mig att köpa mer.

   Som du säger finns det för närvarande flera svenska bolag att plocka upp till en klart bättre värdering så det är nog att rekommendera.

   Däremot finns inte bolagsformen REIT och inte heller något bolag med samma "track record" som Realty här i Sverige. De har delat ut pengar månadsvis i snart 47 år (utan uppehåll), aldrig sänkt utdelningen utan istället höjt den nu för 85:e gången och deras genomsnittliga utdelningstillväxt för de senaste 10 åren är kring 5%. Få som slår det vill jag påstå.

   Radera
 2. @Johan

  Very nice.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 3. @Vägen till frihet

  Jag tyckte mig skåda lite tänkande outside the box. Så länge jag läst ekonomibloggar så har detta Realty Income, och Apple varit de stora numren.

  Här kom en ifrågasättande kommentar. Gillar sådant.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då förstår jag och jag håller också med dig. Det är bra med personer som ifrågasätter och tänker utanför ramarna, det uppskattas.

   Radera