tisdag 14 juni 2016

Fyllt på SHB A, tecknat Castellum, utdelning & kort om Ratos

Nu så här inför semestern och med ett pågående fotbolls-EM så har det blivit begränsat med tid för bloggen. Det händer dock spännande saker och inte minst eftersom börsen rör sig söderut vilket är trevligt för oss långsiktiga och nettoköpande investerare.


För ett par dagar sedan fyllde jag på mitt Handelsbanken innehav med en bunt nya aktier. Får vi se en kurs som fortsätter nedåt här framöver är det tänkbart att jag fyller på med några till. Det finns dock fler potentiella kandidater så vi får se hur det blir. Just nu är börsen riktig skakig och inte minst oron kring en eventuell Brexit är påtaglig. Det kan finnas många goda möjligheter till bra köplägen här framöver tror jag.

Vad gäller Castellum så valde jag att teckna fullt. För övrigt meddelade idag Castellum att företrädesemissionen är fulltecknad. 99,34% av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av teckningsrätter och därutöver har man fått in teckningsanmälningar utan stöd av teckningsrätter motsvarande c:a 40% av totalt erbjudna aktier. Med andra ord blev det övertecknat.

Jag har också fått in månadens först utdelning som kom från ETF:en SPFF.

Slutligen några ord om att Ratos VD Susanna Campbell får kicken. Hennes år på VD-posten har minst sagt varit utmanande och nu har uppenbarligen styrelsen och de stora aktieägarna (främst familjen Söderberg får man tro) fått nog. Personligen har jag inget emot VD-bytet och det ska bli spännande att se vad en ny ledning kan åstadkomma. Jag tror knappast på någon snabb vändning, men med rätt personer på plats så kan det här långsiktigt bli bra. Jag behåller tålamodet ett tag till och har inte för avsikt att sälja.

6 kommentarer:

 1. Du köper alltså SHB innan ev. Brexit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör jag. Visst kan en ev Brexit komma att påverka SHB kortsiktigt, men Handelsbanken en mycket stabil bank som jag verkligen tror på långsiktigt.

   Radera
 2. Bangkokmannen15 juni 2016 07:39

  Tänk på att SHB har stor exponering mot Storbritannien.

  Hur ser du på ditt Telia innehav?
  Kommer du/ni sälja av vid uppstuds eller tror du på bättring?

  Mvh mr Thai

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp det känner jag givetvis till, det oroar mig dock inte speciellt mycket i det långa loppet.

   Vad gäller Telia är inte min avsikt att sälja i nuläget utan jag kommer ligga kvar då jag långsiktigt tror på bättring.

   Radera
 3. Brexit-oron är överskattad. Låt de lämna EU, de står sig bättre utanför. SHB har med all säkerhet funderat ut sin expansionsstrategi för UK (ev. Brexit i beräknande), och de har kompetenta personer som kommer hitta väg framåt så gynnsamt som möjligt för ägarna.

  För de lite tålmodigare har det uppenbarat sig potentiella aktieaffärer, då kurserna letat sig söderut.

  Bra drag av Ratos att stuva om lite i bolaget. Märks inte så mycket på kursen dock. Upp till bevis - oavsett vem som sitter som VD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller din kommentar om SHB och ev Brexit är jag benägen att hålla med dig. Visst kan det komma att få vissa konsekvenser, men i det långa loppet har garanterat SHB en plan. Mitt förtroende för ledningen är högt.

   Ja verkligen, själv ligger jag och tankar lite nu när kurserna börjar se mer attraktiva ut. Det är dock inte osannolikt att det kan fortsätta ner ännu mer så det gäller att försöka portionera ut köpen över tid vilket kan vara nog så svårt när det börjar lysa grönt på flera håll.

   Ja Ratos har väldigt mycket att bevisa och den nya VD:n (vem det nu blir) har absolut ingen enkel uppgift framför sig. Jag ligger kvar ett tag till dock och är väldigt intresserad att höra mer hur nya VD:n tänker. Personligen skulle jag gärna se en mer tydlig portfölj och strategi för nu känns den lite väl spretig och strategin otydligt. Ska bli mycket intressant att följa den fortsatta resan. Sympatiserar jag med hur nya VDn tänker blir jag kvar, i annat fall är det inte otänkbart att jag säljer.

   Radera