torsdag 28 juli 2016

Fyllt på i SEB

Jag tog idag in ytterligare ett gäng aktier i SEB då jag ville bygga på innehavet lite till. Nuvarande kurs känns fortfarande helt ok även om det inte är lika billigt längre.


Banker har det för tillfälligt lite kämpigt på börsen vilket delvis beror på turbulensen inom sektorn i främst södra Europa. Samtidigt är räntorna extremt låga vilket också är negativt för bankernas intjäning. Q2-rapporterna vi fått se från våra svenska storbanker tyder dock på att de, trots rådande klimat, har förmågan att dra in bra med pengar. Personligen är jag positiv till bank långsiktigt och tror att de så småningom kommer att värderas upp när dammet väl har lagt sig. Under tiden kan jag håva in de ofta ganska generösa utdelningarna.

I övrigt har börsen studsat upp en hel del den sista tiden och många av de innehav jag skulle vilja öka i känns dyra. Högst upp på min önskelista finns Investor där jag gärna ökar om vi får se kurser kring 250 kr eller möjligen något högre, men dit ner är det dessvärre en bit.

Köper du några aktier nu eller sitter du still i båten?

14 kommentarer:

 1. Köper året om. Mest indexfonder just nu. Mvh

  SvaraRadera
 2. SEB köper jag på kursen under 77-76 kr och jag är, likt du, överlag mycket positiv till de svenska storbankerna (med viss reservation för Nordea). Själv ökar jag i Nilörn och fortsätter mitt månadssvarande i Investor och/eller Industrivärden.

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter sunt, men tycker inte du att Investor och Industrivärden är rätt dyra för tillfället? Själv avvaktar jag dessa och önskar i vanlig ordning att jag varit än mer aggressiv på köpknappen när Investor kom ner kring 250 kr för några månader sedan. Jag kan väl dock glömma att få köpa på den nivå jag handlade för innan dess, dvs runt 175 kr =)

   Radera
  2. Absolut är Investor dyr idag, men istället för att månadsspara i en fond, likt i ditt fall Multi Asset (som f.ö. är riktigt bra!), månadsspar jag i antingen INVE eller INDU. Utöver detta läggs det, såklart, undan i en krigskassa.

   Beträffade din sista mening gör du bäst i radera den, för den ger mig en avundsjuka utan dess like =)

   /Sofokles

   Radera
 3. Sitter ganska still i båten och väntar, är ganska mycket oroligheter just nu... Och räntan orsakar ju mera kapital på aktiemarknaden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger absolut något i vad du säger, men å andra sidan finns det alltid något att oroa sig för. Själv är jag ganska modest för tillfället men köper om läge dyker upp. Resten av kapitalet samlar jag i krigskassan för framtida bruk =)

   På tal om den låga räntan så kan jag konstatera att den påverkat mina preffar och min ETF som alla stigit rejält den sista tiden. Det finns uppenbarligen en förväntan i marknaden att räntan ska vara fortsatt låg under lång tid.

   Radera
 4. Tycker börsen har blivit dyr igen så jag sitter still. Dock är jag positiv till bankerna och ligger närmast köp där (när SEBa går ner mot 70 kr, SHBa under 100-lappen och SWEDa på 160-nivå).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, mycket har blivit avsevärt mycket dyrare. Som du säger, bankerna är de som tagit mest stryk.

   Dina nivåer överensstämmer relativt väl med mina även om jag är beredd att betala några kronor till för SEB, i långa loppet har ett par kronor hit eller dit väldigt liten betydelse nämligen.

   Radera
 5. Som de flesta, lite avvaktande just nu. I synnerhet till bank och Industrivärlden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför avvaktande till bank? Visst är det turbulent så det går inte att utesluta att bank kan gå ner en del till, men i långa loppet är ju nuvarande nivåer knappast höga, eller?

   Vad gäller Industrivärden är jag dock benägen att hålla med dig, den är allt för dyr just nu anser jag.

   Radera
 6. Jag har också öronmärkta pengar för att köpa Investor om de går ner mot 250 kr :)

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Då jag är en nästintill ren utdelningsinvesterare
  ligger jag alltid inne på börsen till minst 95%.
  Ju mer kapital jag investerar,ju mer utd får jag.

  Köper mest preffar(på båda sidor Atlanten)och får minst 10 utd/månad som åker in igen direkt.

  Personligen har jag svårt att sitta bredvid och
  vänta på rätt läge att köpa.
  Dock kommer det självklara lägen,typ Brexit.

  Lycka till i fortsättningen!!

  Med vänlig hälsning Jojje

  SvaraRadera