fredag 29 juli 2016

Kort kommentar om Realty Incomes Q2 rapport

Den 27:e juli kom Realty Income med sin rapport avseende det andra kvartalet. Rapporten var positiv läsning och bolaget fortsätter att visa tillväxt och höjer också utdelningen ytterligare en gång. Nuvarande värdering av bolaget känns dock mycket ansträngd och som jag tidigare skrivit om har jag sålt 30% av innehavet för en tid sedan. Resten har jag dock för avsikt att behålla för kanske kan bolaget växa in i värderingen de har nu, omöjligt är det definitivt inte. Får vi se kurser kring $45 igen så har jag för avsikt att öka, men dit är det ju bra långt för tillfället.


Per den 30:e juni 2016 består Realty Incomes portfölj av 4 646 fastigheter lokaliserade i 49 stater i USA samt även i Puerto Rico. Fastigheterna leasas ut på mycket lång tid där den återstående löptiden (vägt genomsnitt) per den 30:e juni är 9,8 år. 

Adjusted Funds From Operations (AFFO) per aktie ökade med 4,4% till $0,71 jämfört med $0,68 samma kvartal 2015. AFFO går att likställa med fritt kassaflöde vad gäller REIT:s och är därmed ett av de viktigaste nyckeltalen att följa då det är helt avgörande för bolagets förmåga att dela ut till aktieägarna. För de första 6 månaderna uppgår AFFO till $1,42 vilket kan jämföras med $1,36 för samma period 2016. För helåret förväntas AFFO landa någonstans i intervallet $2,85 - 2,90 vilket då skulle innebära en tillväxt på 4 - 5,8%.

Ännu en gång höjer Realty Income utdelningen. Nu för den 87:e gången sedan de listades 1994, inte illa! Utdelningen som utannonserades nu i juli och utbetalas i september höjs från $0,1995 till $0,2015. Den årliga utdelningen uppgår därmed till $2,418.

Realty Incomes uthyrningsgrad uppgår till c:a 98%. Av totalt 4 646 fastigheter finns 95 stycken lediga för uthyrning. För perioden har bolaget investerat $310,3 miljoner i 57 nya och befintliga fastigheter. För det första halvåret har $662,9 miljoner investerats i totalt 153 fastigheter. Dessa fastigheter är 100% uthyrda med en återstående löptid (vägt genomsnitt) på 14,8 år.

Tankar om Realty Income?

2 kommentarer:

  1. Det finns ett antal bolag jag sålt för halva värdet dom har idag och detta inte alls länge sen; Realty Income, J&J, Lundbergföretagen, 3m och en handfull till. I dag köper jag dom tillbaka för jag tror att dom aldrig kommer att växa in i sin värdering, köptillfället blir aldrig bättre än just nu i dessa. Leta köptillfällen ska man nog bara göra i small och midcap.
    Vänligen.

    SvaraRadera
  2. Både ja och nej vill jag påstå. Det går att köpa vid tillfällen när börsen går ner allmänt utan egentlig anledning för ett specifikt bolag. Det brukar som bekant hända då och då. Annars är det väl oftast en klok idé att köpa med en viss regelbundenhet i fina kvalitetsbolag.

    SvaraRadera