onsdag 6 juli 2016

Sålt c:a 30% i Realty Income

Idag tog jag beslutet att sälja drygt 30% av mitt innehav i Realty Income. Priset jag sålde på innebar en rejäl vinst och dessutom fick jag ytterligare draghjälp eftersom dollarkursen då var rejält mycket lägre.

 

Egentligen gillar jag verkligen Realty Income och skulle gärna öka istället. Nuvarande värdering känns dock riktigt hårt ansträngd samtidigt som dollarkursen är hög, det fick mig att sälja av en del. Får vi någon gång i framtiden se kurser kring $45 igen, ja då är det högst troligt att jag fyller på.

Vad jag ska köpa för pengarna är jag ännu inte klar över. Jo en sak är säker, det blir givetvis att köpa aktier för pengarna, men vilket/vilka bolag vet jag inte i nuläget. Kan vi få se Investor krypa ner lite till så är det definitivt en het kandidat. Jag får lov att återkomma kring den frågan.

12 kommentarer:

 1. Tänk den som hade lite Realty Income att sälja av;) Vill så gärna ha med dom i portföljen men priset fortsätter att avskräcka. Grattis till en fin vinst:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja jag förstår dig och tack. Önskar att jag hade köpt fler =) Egentligen vill jag inte sälja fina bolag utan ha fokus på utdelningarna, men i det här fallet känns beslutet helt rätt. Nuvarande prisnivå är inte frisk.

   Det kan faktiskt bli så att jag säljer av ytterligare c:a 20%, men ska fundera på saken någon dag eller två.

   Radera
 2. Spännande, vad får dig att titta på Investor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sedan länge Investor i portföljen och är alltid sugen att fylla på om priset är rätt =) Anledningen till det är att jag gillar flera av innehaven och inte minst flera av de onoterade som t ex Mölnlycke och Aleris. Ett fint bolag helt enkelt.

   Radera
 3. Varför inte allt om du ändå säljer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag vill ha kvar Realty i portföljen "för evigt", det är ett bolag jag gillar och som har mycket kvalitet. Egentligen skulle jag inte vilja sälja alls. Anledningen till att jag ändå gjorde det var för att aktien stigit så enormt mycket sedan jag köpte kombinerat med att dollarn är så stark. Plockar helt enkelt ut en fin vinst som jag placerar på annat håll.

   Radera
  2. Jo, jag förstår det, men varför inte hela vinsten? Antingen är väl aktien övervärderad eller så är den det inte, eller?

   Radera
  3. Jo sant och övervärderad är den nog trots allt. Jag valde dock att sälja just 30% för att Realty inte skulle ha en lägre andel än 5% av portföljen.

   Radera
 4. Jag tycker du gör väldigt förnuftiga beslut hela tiden.
  Du är en inspiration som investerare.
  Jag gillar att ta lärdom av andra och utvecklas hela tiden.

  Hoppas er resa i höst blir underbar!
  Mvh orderdjup

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Orderdjup för de vänliga orden! Jag försöker så klart alltid att göra mitt bästa, men jag ber alla läsare att observera att jag är en glad amatör och absolut inget proffs =)

   Vi ser verkligen fram emot resan senare i år, det ska bli helt underbart!

   Radera
 5. Jag sålde ungefär samtidigt som du. Nu har jag köpt NorthWest Healthcare Properties REIT istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, har själv inte köpt något (ännu), men det kommer =)

   Radera