lördag 19 november 2016

Plan och budget - 3 månader i Thailand (del 1 av 3)

Nu är vi hemkomna från Thailand där vi har tillbringat några fantastiska veckor tillsammans. Det blev en underbar resa på flera sätt och resan gav oss också en inblick i hur det kan tänkas se ut för familjen VtF här i framtiden. En sak är helt säker och det är att vi nu är än mer taggade att realisera planen, helt enkelt att realisera vår dröm. Det finns dock ett antal hinder på vägen som måste röjas bort.


Planen vi har nu innebär att vi, från och med år 2018, är lediga i c:a tre månader på vintern som då tillbringas i Thailand och fyra-fem veckor fördelat på sommar och jul här i Sverige. Övrig tid fortsätter vi med våra arbeten och vår dotter går då på hemskolan i Sverige. Det här upplägget känns i nuläget som en väldigt bra lösning för oss. Vi kommer få mer tid för varandra och verkligen kunna ladda batterierna samtidigt som vi kommer bort från Sverige under den del av året som vi inte är så förtjusta i (januari - mars). Samtidigt får vi tillbringa vår och sommar här i Sverige och den delen av året är Sverige många gånger fantastiskt. Upplägget innebär också att vi oförtrutet kan bygga vidare på pengamaskinen. Slutmålet ligger alltså fast, dvs att i framtiden kunna sluta arbeta helt om vi vill och leva av våra passiva inkomster.

Det här upplägget med några månader ledigt per år är dock inte helt trivialt att realisera i praktiken. Det finns många hinder på vägen som måste övervinnas och faktum är att vi redan nu, dvs drygt ett år innan vi tänker oss att komma iväg, har börjat agera...

Jag bloggar numer på Tradevenue så läs resten av inlägget där och när du ändå är på besök så passa på att spana in spännande bloggar som Fantastiska Farbror Fri (fd Frivid42), Investerarfysikern, SpreZZaturian (som även gör podden 25 minuter), Spartacus Invest, Aktie Inkomster och Sparaklokt. Utöver dessa eminenta bloggare finns det många fler intressanta att följa.

Du hittar mig även på Twitter, @Frihet007

2 kommentarer:

 1. Apropå tjänstledighet och arbetsgivarens goda vilja. Låt säga att arbetsgivaren saknar god vilja så finns det andra skäl där de måste bevilja tjänstledighet. Studieledighet är förmodligen det enklaste. Sök 6 månader iförväg varje gång så kan ledigheten inte nekas.

  Arbetsgivaren och kollegor kommer inte älska upplägget direkt. Ett sätt att mildra den negativa effekten kan vara att studera något som ni har nytta av i era yrken.

  Med vänlig hälsning

  J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar.
   Ja du har absolut helt rätt och skulle de vägra kan det ju bli så vi får göra. Det vore dock trist om vi behövde landa där så vi hoppas kunna lösa det med full transparens. Vi börjar i vilket fall i den änden.

   Radera