måndag 18 september 2017

Fyllt på i Betsson

Jag har i dagarna fyllt på mitt innehav i Betsson ännu en gång. Kräftgången fortsätter i aktien samtidigt som flera andra spelbolag visar styrka. Konkurrensen mellan alla aktörer är sannolikt stenhård och det finns onekligen väldigt många spel och bettingbolag där ute som genom bonusar mm vill locka till sig nya spelare.Trots den benhårda konkurrensen så tycker jag att Betsson har en stark position, men ett par mindre bra kvartalsrapporter och en vinstvarning under 2016 har onekligen satt sina spår. För att kunna förklara den låga kursen får jag anta att det finns en betydande misstro inprisad där förväntningarna på bolaget har sänkts markant. För en tid sedan fick också VDn gå vilket givetvis spär på osäkerheten. Samtidigt finns det nu ett vettigt förslag kring reglering av den svenska spelmarknaden och det kan jag tycka borde ta bort en del osäkerheter, men i så fall syns det inte i den pressade aktiekursen.

Årets första två kvartal visar trots allt att det går helt ok för Betsson. Q2 rapporten skulle jag till och med vilja säga var stark och tittar vi på någon form av prognos för helåret så känns det rimligt att vi kommer få se en VPA om minst 6,15 kr. Skulle den här prognosen stämma innebär det i så fall ett P/E på 11,7 och det känns inte högt.  

2 kommentarer:

  1. Hej vad tror du om betssons framtid? Jag äger dem också men nyheterna är alltjämt negativa, allt från Holland o Turkiet, till sparkade vd:s, vinstvarning osv osv. Jag har köpt in mig rejält nu vid 70kr o hoppas på en vändning. Vad tror du? Vad tror du att utdelningen hamnar på?

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Jag tror att Betsson har en ljus framtid även om det just nu är lite stormigt. Betsson är ett lönsamt bolag, men marknaden förväntar sig uppenbarligen mer och har delvis överreagerat tycker jag. För den långsiktige aktieägaren kan det här visa sig bli en fin affär.

    Vad gäller utdelningen har policyn ändrats som du säkert känner till. Tidigare delade bolaget ut upp till 75% av vinsten, men nu är det upp till 50% som gäller. Min tro är därför att vi kommer få se en utdelning i år kring 3 kr +- 15 öre.

    SvaraRadera