söndag 3 september 2017

Fyllt på i H&M samt Handelsbanken

Under den senare halvan av augusti passade jag på att fylla på lite i mina innehav H&M och Handelsbanken.


H&M har det tufft nu med en extremt konkurrensutsatt marknad och fallande marginaler. Långsiktigt tror jag ändå på H&M varför jag valde att bygga på positionen litet till. Den svagare dollarn bör kunna hjälpa bolaget lite på traven här framöver även om det sannolikt tar lite tid innan vi ser det i räkenskaperna.


Jag fyllde även på lite i Handelsbanken som för en kort tid kom ner till en bra nivå. SHB är ett riktigt fint kvalitetsbolag som visar god lönsamhet. Visst har det en tid varit lite utmaningar med tillväxten, men jag är ganska övertygad om att den, sakta men säkert, kommer tillbaka.

Sammanfattningsvis kan sägas att det blev en hel del inköp under augusti, nämligen 2 x Handelsbanken, 1 x Betsson samt 1 x H&M. Alla är sedan tidigare befintliga innehav som jag alltså valde att fylla på.

Trevlig söndag! 

2 kommentarer:

 1. Det verkar vara många som tankar HM nu, intressant. Har själv gjort mitt första köp där på länge efter att ha sålt under en period. Dollarn kan kanske få fart på det?

  Gillar din blogg så lägger till den på min blogglista!

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo HM har ju onekligen vissa problem just nu, men personligen tror jag att de kommer lyckas. I det korta perspektivet kan säkerligen dollarn hjälpa till.

   Även du ligger nu i min blogglista.

   Radera