onsdag 25 juli 2018

Thailand, here we come!

Det var väldigt länge sedan jag senast skrev på bloggen, men det betyder inte på något sätt att familjen VtF har stått still. Tvärtom vill jag påstå och vi har jobbat vidare på alla fronter med full kraft. Vårt förra break (som du kan läsa om här) gav verkligen mersmak. Nu har vi varit i Sverige några månader och hunnit reflektera ett par varv till och kan konstatera att det här upplägget med några månader ledigt per år och jobba resten är 100% rätt för oss just nu. Vi tackar våra passiva inkomster som gör det här upplägget möjligt!

Just nu har familjen VtF semester så självklart passar vi på att njuta av den fantastiska svenska sommaren som i år är något utöver det vanliga. Sol och värme varje dag, men ärligt talat skulle det verkligen behöva komma några rejäla skyfall nu! Hur som helst så värmer det ju också lite extra att veta att när Sverige återigen övergår till grått, kallt, regn och slask så drar vi :)

Om vi tar en snabb titt på våra investeringar så kan jag konstatera att portföljen fortsätter att växa i fin takt och att de månatliga utdelningarna tickar in stadigt. Vi fortsätter givetvis också att göra regelbundna inköp till portföljen och kan därmed se våra passiva inkomster växa.

Vad gäller vårt årliga break är nu allt riggat! Rent konkret betyder det här att det återigen bär av till Thailand för några månaders paus med start i december. Det känns helt fantastiskt att det även denna gången gick så smidigt. Våra respektive arbetsgivare var snabbt med på tåget och har varit väldigt tillmötesgående. Även rektorn på vår dotters skola har varit fantastiskt positiv och är helt med på banan.

Flygbiljetter är nu bokade och betalda och upplägget blir att inleda med några dagar i Bangkok för god mat, shopping och annat kul som går att hitta på där. En upplevelse vi ska försöka få till är att besöka restaurang Jay Fai som (jag tror) är den enda street food restaurangen i världen med en stjärna i Guide Michelin. Deras krabbomelett ska tydligen vara något utöver det vanliga så den måste man ju bara testa :)

Jay Fai, en street food restaurang med en stjärna i Guide Michelin. På bilden Jay i egen hög person.

Efter Bangkok bär det iväg till byn där vi ska bo och vår dotter inleder med en vecka i skolan innan det blir dags för jullov. Jul och nyår kommer att firas i "vårt" hus på stranden och eftersom vi har lärt känna en hel del folk på plats är planen att köra nyårsfesten i huset. Tänk att få vakna varje morgon till den här magiska utsikten och få börja dagen med ett bad och därefter en kopp kaffe på terrassen. Världsklass ärligt talat :)

Bild från terassen på "vårt" hus. Världsklass :)

Efter nyår sticker vi iväg några dagar till en ö där vi har hyrt ett hus. En av målsättningarna med den här trippen är att dyka. Herr och fru VtF har redan dykcert, men nu är även vår dotter på gång att ta det så ambitionen är att hela familjen ska kunna dyka tillsammans. Det vore otroligt roligt och garanterat en oförglömlig upplevelse.

Huset vi har hyrt på ön. En bit nedanför ligger stranden och dykcentret.

Sen bär det återigen av till byn där vår dotter går i skolan och vi vuxna kommer ägna oss åt träning, mat, vänner, sol, bad och annat som gör livet fantastiskt. Vi avslutar hela trippen med ytterligare några dagar i Bangkok.

Vi ser verkligen fram emot att få komma iväg snart igen, men under tiden fortsätter vi att njuta av fantastiska sommar Sverige och våra semestrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar