söndag 13 september 2015

Fyllt på i Realty Income samt SPFF och hur värderar man egentligen en REIT?

Den 8:e september fyllde jag på mitt innehav i Realty Income Corp (O) när den hade dippat lite.


För den som vill förstå lite mer om Realty Incomes affärsmodell så rekommenderar jag att läsa inlägget Is Realty Income the One REIT to own forever? som finns publicerad på siten The Motley Fool. Den artikeln snappade jag upp genom bloggkollegan Petrusko.

Jag kan också verkligen rekommendera alla intresserade att läsa hela genomgången av Realty Income publicerad på The Motley Fool för att verkligen förstå bolaget och hur det här med REIT:s egentligen fungerar och hur de värderas. För alla som är intresserade av att investera i en REIT är inläggsserien ett måste!
 1. History 
 2. Business Model
 3. Industry
 4. Income statment/balance sheet
 5. Management
 6. Growth Opportunities
 7. Risks
 8. When to buy?

Samma dag fyllde jag på med en liten skvätt i ETF:en Global X SuperIncome Preferred ETF (SPFF).


10 kommentarer:

 1. Vilket bra inlägg. Ska genast läsa ovan 8 punkter då jag måste lära mig värdera en REIT. Tack.

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar Daniel. De 8 inläggen är klart läsvärda för den som är intresserad av att förstå mer om REIT:s

  SvaraRadera
 3. Halloj,

  Jag undrar lite om Realty Income. Många som fokuserar på utdelande portföljer har som jag förstått det Realty Income i den. För att kunna fortsätta dela ut pengar varje månad så måste man ha ett bra fritt kassaflöde, och det jag ser genom att läsa deras årsrapporter är att det är negativt de senaste fem åren. Jag misstänker att jag har missat någon viktig detalj och hoppas du kan berätta vilken?

  //Dubbel Utdelning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Du bör läsa de 8 inläggen ovan för att få en komplett förklaring.

   Hur som, vad gäller REITs ska du kolla på något som kallas FFO (Funds From Operations) eller AFFO (Adjusted FFO) för att bilda dig en uppfattning om bolagets förmåga att dela ut.

   Spana in inlägg nr 4 där det här förklaras ingående med siffror och allt från Q1 2015. Då delade bolaget ut 130 MUSD samtidigt som deras AFFO var 152,1 MUSD, dvs c:a 90% delades ut som sig bör.

   Radera
  2. Kom på en artikel till du kan läsa för mer kunskap om det här. Spana in denna: http://www.investopedia.com/articles/04/112204.asp

   Radera
  3. Ja jag kanske borde ha börjat med att läsa inläggen, tycker jag hittade svar där så tack så mkt! Fin extra artikel dessutom!

   //Dubbel Utdelning

   Radera
  4. Hehe, ingen fara. Genom att fråga fick du ju faktiskt guidning till helt rätt ställe + ytterligare en bra artikel att läsa =)

   Radera
 4. Hej Petrusko!
  På vilken nivå anser du att Realty Income är köpvärd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj denna kommentar hade jag missat. Nu är jag ju inte Petrusko utan Vägen till Frihet, men Petrusko är däremot en blogg jag alltid läser =)

   Hur som, vad gäller Realty Income så känns den köpvärd kring 45 USD och ner tycker jag. Vill man ha lite marginal kan man dra av 1-1,5 USD till möjligtvis.

   Radera
  2. Ber om ursäkt för namnförväxlingen! Det kan bli så när man hoppar friskt mellan blogginläggen :)
   Hur som haver, tack för ditt svar! Kommer peta in lite pengar i HCP i början av veckan samt Realty Income när den fallit något mer, i enlighet med din åsikt ;)

   Radera