söndag 7 januari 2018

På plats i Thailand!

Då var vi äntligen på plats i Thailand för att få smaka på den frihet vi så länge kämpat för! De första dagarna har inte gjort oss besvikna, men det känns fortfarande rätt overkligt att det här livet kommer vara vår vardag kommande månader och ännu mer overkligt att vi, tack vare vår passiva inkomst, kommer kunna genomföra detta äventyr årligen.


De första dagarna tillbringades i Bangkok där vi passade på att inhandla lite kläder, äta gott och njuta av storstadslivet. Vi landade på Suvarnabhumi International Airport (BKK) tidig morgon thailändsk tid. Från flygplatsen tog vi en taxi till vårt första hotell som heter Arte Hotel och ligger i Sukhumvit. Här är det bland annat nära till varuhusen Terminal 21 och Robinson där det går att få tag på det mesta.


Arte var fantastiskt trevligt så här bor vi gärna igen. Efter en dag på stan var det härligt att sätta sig i hotellets skybar och njuta av utsikten (givetvis med en Chang i näven =).Efter trevliga dagar i området Sukhumvit bodde vi en natt på hotell Ramada Plaza Menam Riverside som alltså ligger vid floden.


Från detta hotell är det gångavstånd till Asiatique som erbjuder shopping, god mat och olika aktiviteter. Här träffade vi vänner och hade en helkväll tillsammans med drinkar, god mat, lite shopping mm.


På morgonen avnjöts en god frukost på hotellets terrass och därefter kom vår taxi och hämtade upp oss för avfärd mot vår huvuddestination - den lilla fiskebyn Ban Huay Yang. Byn ligger ungefär 32 mil söder om Bangkok och 12-13 mil söder om Hua Hin. Det har verkligen varit en fantastisk start på detta äventyr!

10 kommentarer:

 1. Tjena VtF,
  Fantastiskt kul att läsa att ni nu är där och vad fint det verkar. Jag ser fram emot att läsa om ert äventyr och nya vardag. Blir särdeles intressant att höra hur allt är i den lilla fiskebyn.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Petrusko,
   Tack! Ja det är verkligen härligt här och det smakar så klart extra gott när man kämpat mot ett mål och når fram.

   Radera
 2. Riktigt roligt och motiverande att ni är framme vid ert ekonomiska mål :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Henrik! Ja vi har nått ett av delmålen i alla fall och kan därför, rent ekonomiskt, vara lediga ett antal månader per år. Vi kommer dock att fortsätta bygga vidare på "pengamaskinen" med målet att helt kunna leva av våra passiva inkomster.

   Radera
 3. Låter riktigt härligt och som en fin start på äventyret! Min familjs resa i slutet av februari drar allt närmare och detta gjorde ju inte längtan mindre direkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart är februari här så den som väntar på något gott... :) Bär det iväg till Thailand eller? Hur länge blir ni borta?

   Radera
 4. Kul att bi är framme! Jag hoppas att all ledig tid gör att ni får en väldig lust att skriva blogginlägg:)
  Matti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag ska absolut försöka skriva lite inlägg, men det finns ju så mycket saker att göra och uppleva här varför man gärna undviker att sätta sig vid en dator.

   Radera
 5. Googlade och hittade varenda bild på google. Du/ni är inte där. Så lågt att lura oss hederliga, solidariska därtill slitandes magdaförebilder...

  Så. Lågt.

  Hoppas ni har en underbar tid ”på semestern”.

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du kom på mig Cristofer :) Egentligen är familjen VtF i Skövde, men jag är grym på att göra om bilderna i Photoshop haha.

   Ha det gött, vi ses när jag åter är i Sverige

   Radera